NA24.no

Gjødselgigant kutter 1.000 ansatte

Det nordamerikanske gjødselkonsernet Mosaic kutter 1.000 ansatte i Canada.

Mosaic mener det økonomiske utfordringer på vei og mener kuttene er nødvendige for å følge utviklingen de ser i etterspørselen fremover.

NA24 - din næringslivsavis

De 1.000 arbeiderne som nå settes på porten jobber ved de to fabrikkene Esterhazy og Colonsay begge i provinsen Saskatchewan. De oppsagte utgjør 80 prosent av Mosaics drift i Canada hvor den viktige innsatsfaktoren kalium produserer.

Kalium og gjødselprodusenten Mosaic har sitt hovedkvarter i den amerikanske delstaten Minnesota.

- Vi møter økonomiske utfordringer i likhet med de fleste bransjer nå. Vi prøver å matche tilbudet med verdens etterspørsel. Uten tvil er dette ikke lette tider, sier talsmann Brad DeLorey til Associated Press mandag kveld norsk tid.

Kuttene skjer med effekt fra midten av februar og begynnelsen av mars og kommer en knapp uke etter at Mosaic varslet at de ville reduserer produksjonen som følge av svekket etterspørsel etter gjødsel og økte kostnader til innsatsfaktorer.

Også Mosaic største konkurrent i kaliummarkedet, Potash Corp har varslet nedskaleringer i driften ved kaliumuttaket i Saskatchewan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere