NA24.no

Gjødseljubel på svak børs

Sist oppdatert:
Feirer gode Yara-tall selv om svineinfluensaen tynger.

Hovedindeksen på Oslo Børs tynges fortsatt av svineinfluensa-frykten.

NA24 - din næringslivsavis

Etter få minutters handel faller hovedindeksen på Oslo Børs 1,06 prosent til 240 poeng. Det er fortsatt svineinfluensa-virkningene som trekker ned.

Sterke Yara-tall
Gjødselselskapet Yara sendes imidlertid rett opp etter å ha levert svært sterke tall for første kvartal. Tallene var svakere enn samme periode i fjor, men investorene hadde stålsatt seg og var forberedt på dårligere tall. På forhånd var det ventet at Yara ville få driftsinntekter på 14,4 milliarder kroner - fasiten viste over 17 milliarder.

Les mer: Yara banket forventningene

Yara-aksjen stiger 5,70 prosent til 157,75 kroner i tidlig handel.

Fallende oljepris
Oljeprisen faller tilbake også tirsdag. Klokken 09.15 handles et fat Brent-olje til 49,05 dollar per fat på råvarebørsen i London. Det er et fall på 2,5 prosent.

Statoil-aksjen faller tilbake 1,25 prosent til 118,80 kroner.

Børsene i Asia falt på fornyet finansfrykt natt til tirsdag norsk tid. En artikkel i Wall Street Journal om at amerikanske banker vil bli pålagt å øke sin kapitalbase var med på å svekke børsene. Amerikanske myndigheter har den siste tiden gjennomført en stresstest av finanssektoren i USA.

En rekke av de store finansaksjene på asiabørsene falt tungt etter at saken ble kjent, og dette påvirket også det brede markedet. I morgentimene tirsdag var Morgan Stanleys asiaindeks ned 1,6 prosent. Indeksen har steget hele 25 prosent siden bunnen den 9. mars. I Japan var Nikkei-indeksen samtidig ned 1,8 prosent. Også i Hongkong var det klar nedgang.

Teknologiselskapet Vizrt varslet tirsdag morgen om at selskapets salg var svakere enn ventet i første kvartal. Investorene svarer med å sende aksjen ned 5,23 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere