NA24.no

Gjedrem henter hjelp fra Island

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Den nylig avgåtte visesentralbanksjefen på Island er tilbudt jobb i Norges Bank.

Den islandske økonomien har kollapset under finanskrisen, og dette har ført til massive demonstrasjoner mot den islandske sentralbanken, Sedlarbanki.

NA24 - din næringslivsavis

Protestene førte til at Ingimundur Fridriksson, som var en av to visesentralbanksjefer på Sagaøya, trakk seg fra jobben. Men han trenger ikke bekymre seg for å bli arbeidsledig av den grunn.

Nå vil nemlig sentralbanksjef Svein Gjedrem dra nytte av erfaringene til Fridriksson.

- Det stemmer, Ingimundur Fridriksson er tilbudt en rådgiverfunksjon hos oss. Etter at han trakk seg som styremedlem, ga vi ham et tilbud. Han har utvist interesse, men det er ikke tatt en endelig beslutning i saken, sier Audun Grønn, direktør i internasjonal avdeling i Norges Bank til Dagbladet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Overfor avisen begrunnes jobbtilbudet med Fridrikssons internasjonale erfaring fra Det internasjonale pengefondet. De massive demonstrasjonene mot Sedlarbanki bryr ikke Norges Bank seg om.

- Vi er opptatt av ham som fagperson. Omstendighetene om at han har trukket seg er islandske forhold, som vi ikke legger oss borti, sier Grønn til Dagbladet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere