*Nettavisen* Økonomi.

Gjelsten vil bygge OL-landsbyen

Bjørn Rune Gjelsten vil bygge OL-landsbyen til et eventuelt Oslo-OL i 2022 på en tomt mellom Ulvesplitten og Økern. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Hvis vi er edruelig i måten vi planlegger etterbruken, vil det nesten være uforsvarlig å ikke arrangere OL.

13.06.14 02:56

9. juli skal IOC velge hvilke byer som er aktuelle som OL-arrangør i 2022 og Oslo vil etter alle solemerker stå på den listen. Det er milliardær Bjørn Rune Gjelsten glad for.

Prislapp på 10-11 milliarder

I et intervju med fredagsutgaven til Dagens Næringsliv avslører han sine ambisjoner om å bli den store OL-utbyggeren.

På en 300 mål stor tomt mellom Ulvesplitten og Økern øst i Oslo har han planene klare for deltagerlandsby og mediesenter.

Prislappen på 10-11 milliarder kroner mener han forsvares ved etterbruk.

For etterpå skal den tidligere OL-landsbyen omgjøres til en splitter ny bydel med et sted mellom 600-1200 boliger og store næringsområder.

- Ved å løse dette inn på vårt område med en samlet eiergruppering, så er OL på god vei til å bli regningssvarende og gjennomførbart, sier Gjelsten til DN.

Området ligger sentralt i Groruddalen, og har plass til 240.000 kvadratmeter med nybygg til deltakerlandsbyen og mediesenteret under et OL.

- Vi mener jo at dette er perfekt for vinter-OL i forhold til at du får alt samlet på et komprimert område, sier daglig leder Erik Stensli i Ulven AS, som står bak forslaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

OL PÅ ØKERN: Her er området utbyggerfirmaet foreslår som OL-landsby dersom Oslo skal arrangere OL i 2022.


Les også:Slik vil de ha OL-landsbyen

- Defensivt

Gjelsten tror at gildet ikke vil bli så dyrt som mange har anslått. En statsgaranti på 35 milliarder kroner vil kunne reduseres dersom byggene og anleggene bygges på en slik måte at det kan brukes og leies ut etterpå, mener han.

- Jeg er overrasket og fascinert av dem som snakker om at det er uforsvarlig å arrangere OL. Det er defensivt. Hvis vi er edruelig i måten vi planlegger etterbruken, vil det nesten være uforsvarlig å ikke arrangere OL, sier han til avisen.

Byrådet i Oslo ville opprinnelig ha deltakerlandsbyen på Kjelsrud, men staten sa nei da de i sin kvalitetssikringsrapport fant ut at alternativet på Kjelsrud ble 2,87 milliarder kroner dyrere enn Økern-alternativet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag