NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Gjennombrudd for Blystad

MPF og Wilhelm P. Blystad kan juble for gjennombruddskontrakt.

Det er det store brasilianske statsoljeselskapet Petrobras som igjen er offensiv i forhold til ny teknologi, og har inngått en leiekontrakt på unoterte MPFs første boreskip MPF-1.
NA24 - din næringslivsavis


Skipet skal i en treårsperiode utføre arbeid for Petrobras Oil and Gas BV, et datterselskap av Petrobras. Det var Petrobras som for et par år siden også var de første til å inngå en kontrakt på Sevan Marines egenutviklede produksjonsrigg.

Meget tilfreds
MPFs Multi Purpose Floater skal benyttes til dypvannsboring. Ytterligere informasjon om operatøren og området boreskipet skal operere i vil bli offentliggjort i slutten av april, opplyser MPF mandag.

- Vi er meget tilfredse med den inngåtte kontrakten som på sikt også kan utvides til å omfatte produksjon. Å bli anerkjent som en integrert boreoperatør av en slik ledende aktør er et gjennombrudd for MPF, og en stor tillitserklæring til vår teknologi og kompetanse, sier adm. direktør Wilhelm P. Blystad.

Sterke rate
Avtalen har en minimum varighet på tre år, med en kontraktsverdi på 630 millioner dollar over denne perioden. Det gir en meget sterk dagrate på 575.000 dollar. Operatøren har opsjon på å forlenge avtalen med to år. Dersom selskapet benytter seg av opsjonen vil den totale kontraktsverdien øke til 965 millioner. Denne retten må erklæres innen 30. oktober 2008.

MPF-01 er for tiden under konstruksjon. Skipet vil starte kontrakten i løpet av fjerde kvartal 2009, umiddelbart etter ferdigstillelse ved Dragados-verftet i Spania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere