NA24.no

Gjennomført emisjon i Seabird

Sist oppdatert:
Må gi en saftig rabatt for å hente inn 61,8 millioner kroner.

Seismikkselskapet Seabird melder at den rettede emisjonen selskapet varslet om 26. ferbuar er gjennomført.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har trykket opp 30,9 millioner aksjer. Tegningskursen var satt til to kroner per aksje. Totalt ble det hentet inn 61,8 millioner kroner.

Sist gang aksjen ble omsatt var på forrige torsdag, og handelen i aksjen har vært suspendert siden. Da endte aksjen på 2,60 kroner og det innebærer at selskapet må lokke med en rabatt på 23 prosent. Tirsdag ettermiddag oppheves suspensjonen og dermed kan aksjen handles igjen på Oslo Børs.

Seabird har en obligasjon på 200 millioner kroner som forfaller i juli og skal bruke deler av emisjonspengene til å nedbetale på dette lånet.

Styret i Seabird har også fremmet en reparasjonsemisjon på fire millioner aksjer. Her blir også tegningskursen satt til to kroner. Det er de eksisterende aksjonærene som ikke fikk delta i den rettede emisjonen som vil få anledning til å tegne seg for aksjer i reparasjonsemisjonen.

Totalt vil dermed egenkapitalen bli styrket med rundt 70 millioner kroner. Det er noe lavere enn hva de hadde regnet med å få inn. Totalt var det planlagt å tilby mellom 35 og 45 millioner aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere