NA24.no

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX NORGE)

Gjensidige blir store på forbrukslån

Sist oppdatert:
Gjensidige Bank kjøper Citis norske virksomhet innen forbruksfinansiering.

Gjensidige Bank kjøper nå opp CitiCorps forbruksfinansieringsvirksomhet i Norge. Målet er å øke Gjensidige Banks satsning på det norske personmarkedet.

Med transaksjonene følger 93 ansatte i Citis norske virksomhet, samt kunder med til sammen 2,7 milliarder kroner i forbrukslån.

Annonse: Nettavisen Lånehjelpen hjelper deg å sammenlikne forbrukslån

Hemmelig kjøpesum
Partene er enige om at kjøpesummen skal holdes konfidensiell. Gjensidige Bank ASA vil finansiere oppkjøpet gjennom en kombinasjon av ny egenkapital fra morselskapet Gjensidige Forsikring BA og utstedelse av sertifikat- og obligasjonslån i det norske kapitalmarkedet.

- Med dette oppkjøpet blir Gjensidige Bank en betydelig aktør innen forbrukslån i Norge, sier adm. direktør Jan Kaare Hellevang i Gjensidige Bank ASA i en kommentar.

Kan havne i forsikring
Det norske bankkonsernet som inngår i Gjensidige-gruppen, forventer at oppkjøpet vil styrke bankens lønnsomhet, samt at de ser betydelige muligheter for kryssalg og produktutvikling.

- Denne type aktiva kan også være en interessant investeringsmulighet for Gjensidige Forsikring. Det vil derfor bli vurdert hvorvidt hele eller deler av låneporteføljen skal inngå i Gjensidige Forsikrings balanse som egen aktivaklasse, skriver Gjensidige om transaksjonen.

På kostnadssiden ser Gjensidige Bank besparelser blant annet som følge av samordning av IT-systemer.

- Virksomheten som overtas fra Citi vil bli videreført under Gjensidiges merkenavn. Utover dette vil ikke kundene være påvirket av oppkjøpet, opplyser Gjensidige i en pressemelding.

Slankekur
Citi uttaler i en egen pressemelding torsdag at transaksjonen er i tråd med bankkonsernets mål om å redusere aktiva, håndtere risiko og optimalisere verdiene i Citi Holdings, samt å generere langsiktig lønnsomhet og vekst i Citicorp - som er Citis kjernevirksomhet.

Denne transaksjonen vil ikek få virkninger for Citicorps norske avdeling for store bedrifter og institusjonelle kunder.

- Dette er den andre transaksjonen i Vest-Europa på to uker, og illustrerer vår fremdrift for å nå vårt mål om å redusere aktiva i Citi Holdings og fokusere på Citis kjernevirksomhet. Citi vil fortsette å forfølge muligheter innenfor Citi Holdings som gir størst verdi for våre interessenter, sier konsernsjef Michael Corbat i Citi Holding i en kommentar.

Transaksjonen er forventet å være gjennomført innen utgangen av 2009, forutsatt godkjenning fra myndighetene og at øvrige vilkår for transaksjonen er oppfylt.

Annonse: Nettavisen Lånehjelpen hjelper deg å sammenlikne forbrukslån

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere