NA24.no

Gjensidige stenger åtte kontor og nedbemanner


Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.
Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kutt hos forsikringsgiganten.

Gjensidige Forsikring vil stenge åtte kontor i Norge og nedbemanne. De vil også kutte ansatte i Sverige og Danmark.

- Til sammen er i overkant av 30 ansatte som blir berørt av kuttene, men mange av disse vil få tilbud om en jobb ved andre kontor sier kommunikasjonssjef i Gjensidige Øystein Thoresen til Nettavisen.

- Vi forsøker å få til en best mulig løsning, men ikke alle vil flytte. Dette er en klassisk problemstilling, sier Thoresen.

Selskapet har rundt 2000 ansatte. Kontorene som rammes er Arendal, Måløy, Mo i Rana, Harstad, Førde, Skøyen, Nydalen og Elverum.

Les også: Flere hundre personer må gå etter store Rema-endringer

Hovedkontoret til Gjensidige forsikring i Oslo. 

Beslutningen skyldes et ønske om å øke effektiviteten i selskapet. 

-Kontorene våre blir stadig mindre besøkt ettersom kundene våre i stadig større grad tar kontakt gjennom digitale kanaler. Dette er en del av utviklingen, sier Thoresen.

Nedbemanningen vil føre til at Gjensidige må bokføre restruktureringskostnader på 80 millioner kroner. Dette er knyttet til leiekontrakter som blir sagt opp og sluttpakker til de ansatte som ikke får ny jobb i konsernet.

Ved siden av dette har det varme og tørre været ført til betydelig skader på avlingene i landbruket i Norge. Selv om mesteparten er dekket av den norske regjeringen, må Gjensidige dekker deler av tapene. I den sammenheng tar forsikringsgiganten avsetning på 80 millioner kroner.

Les også: Forsikringsselskapene venter skademeldinger i flere uker etter ekstremværet

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere