Gå til sidens hovedinnhold

Gjerrigknarken: - Er dette et klassisk Black Friday-tilbud fra Coop?

Coop med ukens dårligste «tilbud».

- Folk reagerer veldig mye på dette. Nå har Coop hatt mange måneder på å rette dette og de har ikke klart det ennå, sier Rune Nicolaisen, som driver Gjerrigknark.com, til Nettavisen.

Nicolaisen la torsdag ut et bilde som han har fått av leser som viser fire «tilbud» fra Coop Prix på Sjøholt i Ørskog kommune i Møre og Romsdal.

Der var prisen på sjokolade satt ned med ti øre. Det ble likevel omtalt som «tilbud». Nicolaisen kommenterer spøkefullt:

«FØRPRIS - NÅ PÅ TILBUD!! Er dette et klassisk Black Friday-tilbud fra Coop Prix på Sjøholt?».

Feil i systemet

Til Nettavisen mener han at saken også har en alvorlig side.

- Jeg tror det er noen som bare ser ordet «tilbud» og kjøper produkter uten å se på på før-prisen. Det blir en form for psykologisk krigføring, sier han.

I august omtalte Nettavisen også Coops problem med tilbud på bare noen få øre. Dette skyldes en feil i Coops systemer, som de allerede i august sa at de jobbet med å forberede.

Nicolaisen mener dette ikke lenger holder som unnskyldning.

- Du kan ikke skylde på data hele tiden. Det kan ikke være så vanskelig å rette opp dette? sier han.

Les mer her: Gjerrigknarken: - Er det ikke flott når Coop virkelig kjører ned prisene?

- Menneskelig glipp

Kommunikasjonsjef i Coop, Harald Kristiansen, er rask med å bekrefte at dette ikke er snakk om et Black Friday-tilbud.

- Hehehe, nei, det ville i så fall vært tidenes dårligste Black Friday-tilbud. Vi har langt bedre tilbud enn dette denne uken, sier han til Nettavisen.

Han forklarer at problemet er at når de har endret pris på et produkt som allerede er på kampanje, så oppfattet systemet det som et nytt tilbud.

- I dette tilfellet har det skjedd en menneskelig glipp, og dette skal nå være ordnet. Når vi ukentlig har kampanjer, og i tillegg justerer mellom 400 og 500 priser hver uke for å være like billig som konkurrentene, så kan det noen ganger skje at det blir litt ulogiske priser. Coop er eid av kundene og vi ønsker ikke å villede noen og beklager dersom kunder har oppfattet det slik, sier han.

Kommentarer til denne saken