NA24.no

Foto: Kaia Means, Newswire (Newswire)

Gjett hva folk bruker feriepengene til

Sist oppdatert:
Har vi lært noe av Luksusfellen?

Inkassoselskapet Aktiv Kapital fikk 30 prosent flere innbetalinger i juni sammenlignet med måneden før. Det skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi ser tydelig at folk ønsket å kvitte seg med inkassokrav i juni. Innbetalingene økte med hele 30 prosent i forhold til mai. For krav som var mer enn ett år gamle økte innbetalingene enda mer, sier direktør Rolf Wilhelmsen i Aktiv Kapital til NA24.

- Hva utgjør ekstrainnbetalingen i kroner?

- Vi er et børsnotert selskap og derfor kan jeg ikke gå ut med tall før vår offisielle halvårsrapportering om noen uker, sier Wilhelmsen.

Mer penger i juni
- Feriepenger og skattepenger gjør privatøkonomien mer romslig i juni, og da er det naturlig at man ønsker å gjøre opp for seg, sier Wilhelmsen.

Se hva vi fikk i feriepenger og skattepenger her

- Mange får utbetalt feriepengene tidlig i juni, og det er ofte lenge til neste lønning. Mens man er på ferie kan nye regninger hope seg opp i postkassen hjemme, og det blir stramt for mange igjen allerede i august, sier Wilhelmsen, og anbefaler folk å sette av en buffer.

To ukers frist
Han minner om at regninger som havner i postkassen i ferien og som har forfalt til betaling når man kommer hjem ikke nødvendigvis betyr at man får et inkassokrav.

- Dersom en regning ikke er betalt innen betalingsfristen, skal det være sendt inkassovarsel med betalingsfrist på minst 14 dager før inkasso kan iverksettes, sier Rolf Wilhelmsen.

Dersom du får problemer med å gjøre opp en regning har Wilhelmsen et krystallklart råd.

- Ta kontakt med én gang hvis du får vansker med å gjøre opp for deg, sier Wilhelmsen.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere