NA24.no

Gjett hva han gjør her

Foto: Fotograf:JEWEL SAMAD (AFP)
Sist oppdatert:
Silvio Berlusconi senker blikket og...

Hver gang den virile italienske statsminister Silvio Berlusconi åpner munnen har det en tendens til å ende med en liten skandale.

Nå har han greid det igjen og står nok en gang med begge bena midt i en diplomatisk salat.

«Solbrun»
For en stund tilbake ble Italias statsminister sterkt kritisert for at han omtalte USAs første svarte president, Barack Obama, som «solbrun». Ingen ting tyder på at Berlusconi har lært. For denne gangen har han ikke nøyd seg med Obama - han har også benyttet utrykket om USAs førstedame, Michelle Obama.

«Dere vil ikke tro det»
Det var da Berlusconi møtte sine konservative partifeller i Milano på søndag, nylig hjemkommet fra G20-møtet i Pittsburgh, at han omtalte sine amerikanske venner.

Søndag uttalte han følgende ifølge nyhetsbyrået AP: «Jeg skal hilse fra en mann, som heter, som heter.......eller vent, det er en som er solbrun. Barack Obama!»

Og han fortsatte: «Dere vil ikke tro det, men to av dem gikk ned til stranden for å ta solbad, fordi hans kone er også solbrun», sa Berlusconi, og høstet latter fra sine partifeller.

Liker det han ser
For øvrig viser bildene fra at den kvinneelskende 72-åringen Berlusconi stirrer på fru Obamas kjole i stedet for hennes ansikt. Så slår han ut med armene, for å vise at han liker det han ser. Ifølge nyhetsbyrået AP virket ikke presidentfruen direkte henrykt ut av opptrinnet.

I fjor ble Berlusconi beskyldt for å være rasist da han kort tid før president Obama vant valget kom med følgende: «Han er ung, han er kjekk, og han er solbrun».

Berlusconi avviste kritikken, og forsvarte seg med at han mente det som et kompliment.

Les også: Ny sexskandale på trappene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere