Gjett hvor mye han tjener

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Øyvind Eriksen er Norges desidert best betalte sjef.

30.06.11 09:53

Aker-sjefen har tjent over 80 millioner kroner i lønn, bonuser og utbytte de siste to årene, skriver Dagens Næringsliv (DN) .

I fjor fikk sjefen for Kjell Inge Røkkes industrikonsern utbetalt 20 millioner kroner i lønn og bonuser, samt 19,1 millioner i utbytte som aksjonær i Røkkes investeringsselskap TRG Holding.

Eriksens har mottatt over 31 millioner i utbytte, som er over seks millioner mer enn han betalte for en eierpost på 0,2 prosent av aksjene i TRG for to år siden.

I 2009 var også total inntekt og utbytte på rundt 40 millioner.

Setter Baksaas i skyggen
Eriksens lønn er den desidert høyeste lederlønningen.

Det siste tiden har Telenor-sjefen Jon Fredrik Baksaas fått krass kritikk i for sin lønn på over 18 millioner i fjor i ettertid av selskapets nedetid på mobilnettet. Lønnen skal ifølge VG tilsvare 10,1 millioner i aksjeopsjoner og 8,2 millioner i grunnlønn og andre godtgjørelser.

Lønnen til Baksaas skal ifølge VG tilsvare 10,1 millioner i aksjeopsjoner og 8,2 millioner i grunnlønn og andre godtgjørelser.

I en kommentar påpeker imidlertid Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum at grunnlønnen egentlig tilsvarer 4,8 millioner, og at ytterligere bonus må gå til kjøp av Telenor-aksjer til børskurs. Gevinsten fra aksjesalg i fjor var et resultat av en opsjonsavtale Baksaas fikk for snart ti år siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.