*Nettavisen* Økonomi.

Gjør emisjon etter rekordoppgang

Vinneraksjen på Oslo Børs gjennnomfører en emisjon

Aksjonærene i oljeselskapet Rocksource har opplevd en svært gledelig oppgang i aksjekursen den siste måneden. Nå benytter ledelsen sjansen til å gjennomføre en emisjon.

NA24 - din næringslivsavis

I en melding skriver selskapet at de legger ut 29,7 millioner nye aksjer i en emisjon. Dette tilsvarer i alt 20 prosent av selskapets aksjekapital. Hvis selskapet klarer å oppnå tirsdagens sluttkurs i emisjonen, vil selskapet hente inn totalt 144 milioner kroner i frisk kapital.

Det er ABG Sundal Collier og DnB Nor Markets som forestår selskapet i emisjonen tirsdag ettermiddag. Nystartede RS Platou Markets er også co-partnere i emisjonen. Det er også planlagt en reparasjonsemisjon mot dagens aksjonærer i etterkant av emisjonen.

Den friske kapitalen vil brukes for å styrke Rocksource' finansielle posisjon og bygge opp under selskapet vekststrategi, heter det i meldingen fra selskapet.

I løpet av mai har aksjekursen til Rocksource mer enn doblet seg. Aksjen steg 110,4 prosent i mai, men sist uke har aksjekursen falt 11 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag