Gjør porteføljen bredere

Meglerhuset til Norges største bank satser på flere aksjer.

02.03.09 12:02

DnB Nor Markets har valgt å ta inn tre aksjer i varmen. En aksje må vike plass. Dermed utvides antallet anbefalte aksjer til ti.

NA24 - din næringslivsavis

Blant annet har de funnet plass til John Fredriksens boreselskap Seadrill, men for å få plass til denne ryker riggselskapet Fred. Olsen Energy ut i porteføljen.

- Seadrill har falt kraftig, og vi mener spekulasjonene rundt gjeldssituasjonen er overdrevne, kommenterer meglerhuset i sin ukerapport.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

De finner også plass til to av de største selskapene på Oslo Børs. Både StatoilHydro og Yara

- Vi tar inn Yara, blant annet for å øke bredden i porteføljen, men også fordi vi går inn i en periode med økt etterspørsel etter gjødsel. StatoilHydro bidrar også til å øke bredden, samtidig som det er tegn til at fallet i etterspørselen etter olje i USA er i ferd med å flate ut, skriver DnB Nor Markets.

HTML EMBED

Meglerhusets anbefalte aksjer består dermed av videokonferanseselskapet Tandberg, det canadiske olje- og gasselskapet Questerre Energy, cruiserederiet Royal Caribbean Cruises, industrikonsernene Kongsberg Gruppen og Odim, kunstgjødselsprodusenten Yara, oljekjempen StatoilHydro og Sparebanken Midt-Norge. I tillegg har de tro på John Fredriksens supplyrederi Deep Sea Supply og riggselskap Seadrill.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.