NA24.no

Gjør det enklere å sende ut utlendinger

– Utlendingsloven bør endres, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.
– Utlendingsloven bør endres, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Regjeringen vil endre reglene for straffedømte utlendinger.

Forslaget til nytt regelverk innebærer at flere enn tidligere vil kunne bli bortvist fra Norge. Dette gjelder blant annet utlendinger som er straffet for å oppfordre til terror eller har deltatt i en terrororganisasjon. Også domfellelser for menneskehandel, tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år vil bli omfattet av lovendringen.

– Utlendingsloven bør endres slik at utlendinger som er straffet i utlandet for et forhold som etter norsk lov kan føre til fengselsstraff i fem år eller mer, skal kunne vurderes bortvist uavhengig av hvor langt tilbake i tid forholdet ligger, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

I dag er det kun anledning til å bortvise utlendinger for forhold som etter norsk lov kan føre til fengselsstraff i ti år eller mer. Unntaket gjelder straffbare handlinger som ligger mindre enn fem år tilbake i tid.

Forslaget følger av samarbeidsavtalen på utlendingsfeltet som regjeringen har inngått med Venstre og KrF, poengterer Justisdepartementet. Det sendes nå på høring til relevante instanser og organisasjoner. Høringsfristen er satt til åtte uker. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere