NA24.no

Gjør dollarkupp på nett

Sist oppdatert:
Kurs på USA-dollar har rast i det siste, til glede for alle som skal til USA eller handler på nett. Her er shoppingtipsene.

Mandag fortsatt dollarkursen å falle, etter nesten sammenhengende nedgang i forrige uke. I løpet av dagen har dollarkursen vært nede i 6,07 kroner, mot 6,13 kroner for en uke siden. Ved 15-tiden handles valutaen for 6,11 kroner.

Siden årsskiftet har dollaren falt fra 6,74 kroner.

Nedturen er godt nytt for både reise- og handlelystne nordmenn. Skal du på ferie i USA, vil du komme lenger med pengene enn for kun kort tid siden. En norsk tusenlapp gir deg omtrent 165 dollar å rutte med, mot 148 dollar ved juletider.

Bra for hjemmeshoppere
Men dollarfallet er ikke bare gunstig for Amerika-farere. Nedgangen gagner også alle som kjøper varer over internett. Bøker, cder, elektronikk, klær og skjønnhetsprodukter er blant tilbudene du kan spare på å kjøpe - både i forhold til norske priser og i forhold til valutagevinsten.

Er du for eksempel ishockey-fan, koster det deg 100 kroner mindre å kjøpe drakten til den 18-årige canadiske hockeystjernen Sidney Crosby med dagens kurs enn for bare noen måneder siden.

Pittsburg Penguins-spillerens drakt koster 130 dollar, rundt 792 kroner. Her er NHLs offisielle internettbutikk.

Star Wars-sverd og besynderlige bøker
Liker du utenlandske bøker, eller er på jakt etter ymse cder og filmer, kan Amazon.com være stedet å klikke innom. Her får du kjøpt produkter i amerikanske dollar, i motsetning til den britiske versjonen Amazon.co.uk.

Det kan imidlertid være verdt å merke seg at pundet også har falt siden jul, fra å koste 11,67 kroner til dagens verdi på 11,36 kroner. Euroen har gått fra 7,98 kroner til 7,77 kroner i samme periode.

Nettstedet Thinkgeek.com sender også varer til Norge. Her får du kjøpt pc-effekter og duppeditter, i tillegg til produkter for spesielt interesserte. Er du Star Wars-freak, måtte du ut med 130 kroner mer ved kjøp av lyssabel i slutten av desember 2005 sammenliknet med i begynnelsen av mai.

Andre populære varer å kjøpe over nettet, er skjønnhetsprodukter. På sidenStrawberrynet.com beregnes den norske prisen ut fra amerikanske dollar, og her får du kjøpt produkter fra blant annet Biotherm, Clinique, Chanel, Dermalogica og Helena Rubenstein til en brøkdel av prisen her hjemme.

Et annet nettsted med skjønnhetsprodukter er Fragancex.com.

For kles- og joggefrelste
Også klær kan du spare en del på. Jeans fra Rock & Republic, som var fjorårets store hit, får du kjøpt på nettet for rundt 250 dollar. Det vil si at de koster 500 kroner mindre med dagens kurs enn ved juletider, og er rundt tusenlappen billigere enn i Norge.

På nettsiden Revolveclothing.com finnes jeans fra merker som True Religion, Joe's og J Brand - sistnevnte er favorittmerket til Kate Moss og Lindsay Lohan.

Er du på jakt etter joggesko, kan skokjeden Footlockers hjemmesider være av interesse. De sender varer til Norge, og tilbyr blant annet Nike, Adidas, Puma og Converse. Et par Nike-sko av typen " Air Max 360" koster deg cirka 980 kroner hvis du bestiller i dag, mot 1.270 kroner ved årsskiftet.

I Norge koster tilsvarende sko omtrent 1.900 kroner.

Her kan du lese om dine rettigheter ved netthandel, men du her kan se hva du må gjøre for å shoppe på en sikker måte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere