NA24.no

(Scanpix)

Gjør seg muntre på mørk norsk rock

Slik har du ikke de norske Black Metal-musikerne før. Vi advarer mot sterke scener.

Norsk black metal har etter hvert blitt en betydelig kultureksport. Flere av de norske gruppene turnerer verden rundt for stort publikum.

Med stor oppmerksomhet følger ofte også uønsket oppmerksomhet.

Flere av de norske black metal-bandene går nå sin seiersgang på videonettstedet YouTube, men ikke med musikken de har gitt ut. Det har nærmest blitt en folkesport å koble norske Black Metal med langt mykere toner. Selve kroneksempelet er gruppen Immortals musikkvideo «The Call of the Wintermoon» hvor musikksporet er erstattet med kjenningsmelodien fra «Benny Hill-show».

Den kan du se her:

Immortal og vokalist «Abbath Doom Occulta», eller Olve Eikemo som er hans sivile navn, har fått flere videoer mikset. Både Mika og Bee Gees er det glade videomiksere som har funnet ut at passer godt til Immortals musikk.

Her er Immortal med «Don´t feel like dancing»:

Og her er samme gruppe akkompagnert av Bee gees og «Staying alive»:

Heller ikke publikumsfavorittene i Dimmu Borgir slipper unna. Til sin mer påkostede musikkvideo har fått musikalsk følge av den mildt irriterende hiten «Dragostea Din Tei» med boybandet O-Zone. Den ser du her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere