NA24.no

Glad for nye oljesignaler

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
LO-leder Roar Flåthen mener det er positivt at oljeministeren nå starter prosessen med 21. konsesjonsrunde på norsk sokkel.

Oslo: - Dette er et veldig viktig signal, sier Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Gjennom igangsettingen av 21. konsesjonsrunde ønsker jeg å gi industrien tilgang til attraktive områder som er mindre utforskete. Disse områdene vil i fremtiden kunne føre til langsiktig verdiskaping og sysselsetting, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp).

Nye utvinningstillatelser kan da utlyses våren 2011.

Les også: LO-lederen advarer mot «Dameklubben Grei»

Flåthen bekymret
LO-leder Roar Flåthen er bekymret over at oljeindustrien holder tilbake prosjekter, slik at leverandørindustrien blir ekstra hardt rammet.

- Da kan vi få problemer med å beholde viktig kompetanse til oppgangen igjen kommer. Alle vil være tjent med at vi holder en balanse de vi benytter kapasiteten til å igangsette de prosjektene som det er mulig å starte opp, sier Flåthen.

- Jeg oppfatter at oljeministeren deler dette synet, og at han vil ta opp saken med oljeselskapene, og da spesielt Statoil hvor staten er majoritetseier, sier Flåthen.

Bygge vindmøller
LO-lederen presenterte også LOs ønske om å bygge et testsenter for havvindmøller.

- Her har vi muligheter for å sette i gang en veldig viktig industriell utvikling. Norge bør benytte kompetansen som vi sitter på når det gjelder vannkraft, turbiner og offshore, sier Flåthen.

- Dette bør være midt i blinken. Jeg oppfatter at oljeministeren ga positive signaler også på dette punktet, sier LO-lederen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere