*Nettavisen* Økonomi.

Gladmelding for hardt prøvede bankmenn

Ansatte måtte pakke sammen og dra fra kontorene til Lehman Brothers i City i London. Foto: (Scanpix)

London-ansatte i konkursrammede Lehman har fått en reddende engel.

23.09.08 19:30

Etter over en uke med søvnløse netter kan mange av de tidligere ansatte ved konkursrammede Lehman Brothers trekke et lettelsens sukk. To av divisjonene er blitt kjøpt opp.

NA24 - din næringslivsavis

Japans største meglerhus, Nomura, har denne tirsdagen sikret seg det falne finanshuset Lehman Brothers’ aksje- og investeringsbankavdelinger i Europa og Midtøsten.

Redder jobber
Ifølge Nomura skal avtalen redde rundt 2500 av jobbene ved London-kontorene, noe revisjons- og rådgivningsfirmaet PwC, som administrerer Lehmans konkurs, støtter opp om. Trolig vil stemningen være god i det britiske finanskvarteret «City» i kveld, tross børsfallet.

Det store spørsmålet er om japanerne vil klare å beholde stjernemeglerne, eller om de vil sitte igjen med kun de som ikke klarer å få napp hos konkurrentene.

- Vil beholde de beste
- Vi er overbevist om at vi vil klare å beholde de beste av dem, sier Nomuras Sadeq Sayeed selvsikkert til journalister ved en pressekonferanse i anledning oppkjøpet, ifølge Bloomberg News.

- Hvis vi ikke hadde vært sikre, ville vi ikke gjort det, understreker han.

Hvor mye Nomura må ut med kommer ikke fram av pressemeldingen, og alt Sayeed ville ut med på pressekonferansen var at det var et «nominelt» beløp. Det eneste han utdypet var at kjøpet ikke inkluderer noen eiendeler eller forpliktelser i forbindelse med trading, slik som aksjer, obligasjoner og så videre.

Konkursboet nær ferdigplukket
Kjøpet følger i kjølvannet av Nomuras anskaffet seg Lehmans austalasiatiske enhet, mandag, for 225 millioner dollar.

Dermed kan det se ut som det meste av kjøttet er plukket av det som var et av de eldste og mest prestisjefylte investeringsbankene i verden. USA-divisjonen ble tatt over av Barclays i forrige uke for 250 millioner dollar.

Vil entre verdensscenen
Japanerne er opptatt av å for alvor gjøre sitt inntog på verdensmarkedet. Det har vært et sårt punkt for Nomura at de ikke har vært på listen over de tyve toppinvesteringsbankene, verken i Europa eller i verden for øvrig.

- Vår umiddelbare prioritet er å få aksje- og investeringsbankdivisjonene tilbake i business under Nomura-navnet, heter det fra selskapet i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.