*Nettavisen* Økonomi.

Gladnyhet for Se og Hør

Begge utgaver av Se og Hør har nå flere lesere enn konkurrenten Her og Nå.

13.03.09 11:28

I februar ble det kjent at Se og Hørs weekendutgave gikk forbi Her og Nå i opplag, nå har de også flere lesere.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Viktig å være størst
Lesertallene for 2008 ble lagt fram i dag og i et totalmarked hvor lesingen for ukeblader og magasiner gikk noe ned, sank Se og Hørs fredagsutgave mindre enn Hjemmet Mortensens Her og Nå.

Se og Hørs tirsdagsutgave har nå i snitt 1.063.000 lesere og fredagsutgaven 672.000 lesere. Her og Nå er nå nede i 627.000 lesere i snitt.

- Det er klart at det betyr noe å være størst på dette området. Nå har både opplags- og lesertallene vist at begge Se og Hør-utgavene er forbi konkurrenten, sier Aller-sjef Roger Hansen til NA24 Propaganda.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han sier dagens lesertall ikke er dramatiske.

- Det er mye som tyder på at de leserne som faller fra er de som er minst interessante for annonsørene. Men det er klart at en utvikling hvor både opplag og lesing faller ikke er en situasjon vi ønsker oss, sier Hansen.

Lesingen ned
Opplagstallene som ble lagt fram i februar viste en nedgang på 3,4 prosent og de ferske lesertallene viser at lesingen for en stor del følger opplaget.

- Lesingen er nå på nivå med det vi så i 2004-2005. Lesingen er ikke gått mye ned, men det har blitt flere som konkurrerer om de samme leserne og det er en del titler som viser nedgang, sa Bjørn Kvernberg i Synovate da han la fram tallene i dag.

Blant familiebladene hadde samtlige nedgang, med unntak av Vi over 60, som gikk fram med 7.000 lesere. Blant tv-guidene var lesingen stabil. TV Guiden hadde 9.000 lesere i avgang, og PÅ TV økte med samme antall.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Flere titler deler på lesingen
Blant interiørtitlene er det flere blader som har en nedgang i lesingen. Totalt er det imidlertid stabilt i denne kategorien. Introduksjonen av Vakre Hjem oppveier for en stor del nedgangen andre titler opplever.

Blant de typiske kvinnebladene er det Kamille, Mag, Tara og Costume som har leserfremgang. Størst tilbakegang har KK som tapte 29.000 lesere.

For mannebladene Illustrert Vitenskap, Vi Menn, FHM og Mann var det tilbakegang over hele linjen. Mest ned gikk Vi Menn som mistet 46.000 lesere og minst nedgang hadde Mann som mistet 2.000 lesere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blant tegneseriene var det bare de siste års seriesuksess Pondus som kunne vise til flere lesere. Pondus økte med 43.000 lesere, mens kategorileder Donald mistet 48.000 lesere.

- Her ser vi at leserfrafallet hos Donald i all hovedsak er hos lesere over 25 år, og det er vel i samme lesergruppe Pondus har økt, sa Kvernberg da han la fram tallene i dag.

Her kan du se utviklingen for samtlige blader som er med i målingen . (Excel-ark som tar litt tid å laste ned)

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.