NA24.no

Gleder seg over Sevan

Markedet svarer positivt på Sevan-nytt.

Sevan Marine er i skuddet på Oslo Børs. Mandag stiger selskapet 6,89 prosent til 52 kroner etter at de har kommet med en oppdatering på utviklingen.

NA24 - din næringslivsavis

Offshoreselskapet Sevan Marine melder at den flytende produksjonsinnordningen «FPSO Sevan Hummingbird» viser god progresjon etter at den ble installert ved Chestnut-feltet i Nordsjøen. Problemene med ballastrørledningen er rettet. Sevan venter ikke at det vil være noen betydelig kostnadseffekter som følge av det utvidede oppholdet. De venter at den første oljen vil komme i løpet av tredje kvartal.

Arbeidet med «FPSO Sevan Voyageur» foregår som forventet og er i tråd med forventningene. De venter ikke at de vil få de samme problemene som med «FPSO Sevan Hummingbird». Første olje er ventet i fjerde kvartal 2008 fra «Sevan Voyageur».

Den første flytende innordningene til Sevan viser god utvikling, og hadde en oppetid på 100 prosent i juli og 99,7 prosent i juni. Brønn nummer to ble satt i drift forrige måned og i de ni første månedene har «Sevan Piranema» hatt en oppetid i overkant av 99 prosent.

Byggingen av den flytende produksjonsenheten til Goliat-feltet går også som planlagt.

Når det gjelder borevirksomheten melder Sevan at boreriggen «Sevan Driller» skal installeres utenfor kysten av Brasil. Opprinnelig skulle riggen i Mexicogolfen, men skal der Tupi-feltet er funnet. Nå skal riggen utstyres for dypere vann og oppstart av boreprogrammet er satt til midten av 2009. Petrobras vil dekke de ekstra kostnadene dette medfører. Byggingen av «Sevan Driller» går i henhold til plan og budsjett ved Cosco-verftet Nantong i Kina. Borepakken fra Aker Kværner MH går som planlagt, og boregulvet som har blitt produsert i Nymo er blitt sendt til Kina fire uker før tiden.

Sevan har også gitt verftet til Cosco en intensjonsavtale for å bygge to ny borerigger for dypt vann. Riggene skal leveres til ONGC og Petrobras mot slutten av henholdsvis 2010 og 2011. Cosco stiller med verftsfinansiering. Aker Kværner MH skal også levere borepakker til de to riggene.

Sevan opplyser at kapitalen som trengs i forbindelse med boreprosjektene vil hentes inn direkte i «Sevan Drilling». Sevan vil finansiere gjeldsandelen i bankmarkedet og via verftsfinansiering. De vurderer også en separat notering av «Sevan Drilling».

Sevan ser sterke markedsutsikter i forretningsområdene der selskapet har operasjoner. Selskapet er i sluttstadiet i forhandlinger med oljeselskaper for mer enn en av Sevans flytende produksjons og lagringsskip. Sevan ser også flere andre muligheter på boresiden samt andre forretningsområder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere