NA24.no

(Scanpix)

Gledesrus på Wall Street

Sist oppdatert:
Makrotall sender amerikanske børser i været.

For tredje dag på rad stiger de amerikanske børsene.

NA24 - din næringslivsavis

Investorene i USA har i dag våknet opp til et skred av makrotall, og det ble en del å glede seg over.

I dag kom den første revisjonen av BNP-tallene for andre kvartal. Det viser seg at våren har vært langt bedre for den amerikanske økonomien enn det mange hadde fryktet. Tidlig på dagen drives indeksene opp av oppgang i finans og teknologiaksjene.

Både Citigroup, forsikringskonsernet American International Group og tele-operatøren AT&T stiger etter at bruttonasjonalproduktet steg med 3,3 prosent i årets andre kvartal. Det viser første revisjon av tallene som ble lagt frem rett torsdag morgen. Det er en oppjustering fra 1,9 prosent som det amerikanske handelsdepartementet meldte for en måned siden. Til sammenligning steg veksten i den amerikanske økonomien med 0,9 prosent i årets første kvartal. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at BNP-veksten ville stige med 2,7 prosent i andre kvartal.

Obligasjonsforsikreren MBIA sparket igang et rally i bankaksjene etter at de fortalte om en ny avtale. Denne nyheten overskygget det faktum at konsernet har mistet sin topp kredittrating.

Også de skadeskutte boliglånsgigantene Fannie Mae og Freddie Mac stiger etter åpning torsdag. Tidligere på dagen ble det kjent at konsernsjef Daniel Mudd i Fannie Mae har sparket deler av konsernledelsen etter havariet i konsernet.

Forrige ukes statistikk fra ledigheten ble også lagt frem torsdag. Den viser en nedgang i antall førstegangssøkere på 10.000 personer til 425.000.

Analytikerne lå inne med et konsensusanslag på 427.000 nye førstegangssøkere, viser tall innhentet av Bloomberg News.

Samtidig viser statistikken at det er vanskeligere å komme ut i arbeid igjen. Antall langtidsledige personer har steget til det høyeste nivået siden høsten 2003.

Fersk statistikk viste dessuten at prisindeksen PCE forble uendret på 4,2 prosent, og signaliserer at inflasjonen og prispresset ikke øker like mye som den økonomiske veksten.

Indekser klokken 16:
Dow Jones Industrial:0,90% til 11.499,87 poeng
Nasdaq Composite:2.390,11 poeng
S&P 500: 1.283,79 poeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere