*Nettavisen* Økonomi.

GM venter minst tre bud

Foto: ADAM IHSE

Bilprodusenten tror potensielle kjøpere vil legge inn bud på den europeiske virksomheten.

20.05.09 13:01

General Motors forteller at de venter å motta minst tre bud på de europeiske divisjonene innen klokken 18 norsk tid, skriver Dow Jones Newswire.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Det er ikke blitt bekreftet hvem som er de potensielle budgiverne, men fra før er det kjent at Fiat har vist stor interesse for disse eiendelene. Et annet navn som er en kandidat til å kjøpe seg opp den europeiske virksomheten til General Motors er Magna International. Dette er en østerriksk-kanadisk produsent av bildeler.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

General Motors i Europa består av det tyske bilmerket Opel og hvor de sammen modellene går under britiske Vauxhall. I tillegg eier GM det svenske bilmerket Saab.

Det skal også være interesse fra flere oppkjøpsfond, deriblant det europeiske selskapet RHJ International som har eiendeler i flere selskaper innen bildelproduksjon.

Tidligere har også flere kinesiske industriselskap blitt trukket inn som potensielle kjøpere.

Den italienske bilprodusenten Fiat er også tungt involvert i Chrysler, og partene har allerede inngått avtaler om et samarbeid.

Bilbransjen er i dyp krise og blitt hardt rammet av den økonomiske nedgangen i verden. Bilsalget har stupt, og i tillegg har kredittskvisen slått uheldig ut. De amerikanske bilprodusentene General Motors og Chrysler er truet av konkurs, og har allerede fått hjelp av myndighetene til å holde det gående. Nå har imidlertid president Barack Obama og hans administrasjon gjort det klart at en konkurs er et alternativ for flere av selskapene. Ford sliter også, men har likevel klart seg bedre enn de to amerikanske hovedkonkurrentene.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.