*Nettavisen* Økonomi.

God fart før rentemøte

Aksjemarkedet er langt mer sikker i sin sak enn hva økonomene er i forkant av dagens renteavgjørelse.

24.01.07 13:47

Sterk oljepris gjør nemlig at investorene på Oslo Børs er enige at det meste skal opp. Hovedindeksen er opp 1,44 prosent til 460,01 poeng og har allerede slettet de tidligere rekordene.

NA24 - din næringslivsavis

Norges Bank avholder sitt rentemøte klokken 14 onsdag ettermiddag, men som vanlig opptar ikke rentehendelsen Oslo Børs. Økonomene er usikre på hva som blir utfallet. Ekspertene er delt på midten om det blir renteoppgang eller fortsatt rentero.

Klikk på bildet for å forstørre.

Oljeprisen opp
Oljemarkedet sender prisen på råoljekontraktene opp i forkant de ukentlige oljelagertallene. Tirsdag kveld holdt den amerikanske presidenten, George Bush, en tale til nasjonen der det kom frem at Det hvite hus vil doble de strategiske oljelagrene.

Et fat nordsjøolje med levering i mars koster 54,70 dollar ved råvarebørsen i London.

Statoil stiger 2,80 prosent il 165,50 kroner, mens Norsk Hydro klatrer 2,74 prosent til 197 kroner. DNO stiger 1,45 prosent til 12,61 kroner, mens Altinex blir sendt opp 1,80 prosent til 1,13 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vinner i Kina
Goodtech stiger 12,78 prosent til 4,46 kroner etter at selskapets tilknyttede selskap Bjørklunds-Gruppen har blitt innstilt som vinner av leveransekontrakt til Lingbao TV-studio og OB bil. Endelig kontrakt skal signeres innen 10. februar 2007 og den foreløpige kontraktsverdien er på 3,16 millioner euro.

Crew Minerals stiger 8,70 prosent til 12,50 kroner. Analytiker Martin Mølsæter i First Securities er ute og anbefaler aksjen med et kursmål på 20 kroner i Finansavisen. Bakgrunnen er det rekordhøye prisnivået på Nikkel.

Simtronics stiger 8,21 prosent til 3,03 prosent og har steget godt over 30,5 prosent siden mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tandberg Data
Tandberg Data er i skuddet etter en ny analyse fra DnB NOR Markets.

- Med integreringen av Exabyte på skinner, bedret visibilitet på omsetningen gjennom salgskanalene i USA og betydelige OEMkontrakter på plass venter vi at Tandberg Data vil være tilbake med en positiv bunnlinje i 2007. Som om dette ikke var nok ser det ut til at investorene har glemt å prise inn Tandberg Storage, skriver DnB NOR Markets- analytiker Fredrik Thoresen.

Meglerhuset har tatt opp dekningen av Tandberg Data med en kjøpsanbefaling og et tremåneders kursmål på 10 kroner per aksje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.