NA24.no

God for én milliard

Sist oppdatert:
Per G. Braathen solgte underholdning med milliongevinst.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Per G. Braathen, styreleder og eier av Malmö Aviation, har solgt unna alt han eier og har i underholdningsselskapet 2Entertain, som blant annet eier deler av Chat Noir. Braathens-arvingen eide 26,9 prosent av aksjene i selskapet, men solgte unna for drøye 73 millioner svenske kroner, ifølge Hallands Nyheter.

NA24 - din næringslivsavis

Mens en 2Entertain-aksjen var verdt 5 kroner i 2004, kunne Braathen innkassere 31 kroner per aksje da han solgte i forrige uke. Dette ga Braathens selskap Braganza en klekkelig fortjeneste. Ny storeier i underholdningsselskapet er Skandia Liv, med minst fem prosent av aksjene. De øvrige aksjene skal være spredt blant insitusjonelle plasserere og privatpersoner.

Braathen har ikke oppgitt noen nærmere forklaring på salget, men deres forretningsidé bygger på en aktiv søken etter nye plasseringer innen reise-, fritid- og underholdningsindustrien. Per G. er den yngste av de tre Braathen-brødrene som arvet familieimperiet og flyselskapet Braathens.

Det bemerkes også at Braathen har tatt den tidligere administrerende direktøren i 2Entertain, Göran Grell, under sine vinger. Grell har lenge vær en nær bekjent av Braathen, og har nå fått en sentral rolle i Braganzas ledelse.

Da SAS kjøpte Braathens i 2002, ble Per G. Braathen ble sittende igjen med Malmö Aviation, som ikke har vært den mest lønnsome bedriften de siste årene. Braathens-arvingen er likevel god for omlag én milliard kroner, ifølge Travelnews.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere