NA24.no

Foto: Falch, Knut (Scanpix)

God innhenting av Domstein

Sist oppdatert:
Men går fortsatt med underskudd.

Sjømatprodusenten Domstein i andre kvartal kan vise til en bedring sammenlignet med proforma-resultatet fra i samme kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av kvartalet fikk de et resultat før skatt på 2,9 millioner kroner i underskudd mot 22,2 millioner i tap i andre kvartal i fjor. Driftsresultatet viser et underskudd på 1,7 millioner i årets andre kvartal mot et driftsunderskudd på 8,1 millioner kroner i fjor.

Før avskrivninger gikk derimot Domstein i pluss. Tallene viser at driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) havnet på 1,9 millioner kroner. Det er en solid forbedring fra minus 4 millioner kroner i andre kvartal 2008.

I samme periode økte driftsinntektene til 118,8 millioner kroner fra 111,5 millioner kroner.

Domstein hadde ved utgangen av første halvår 3,8 millioner kroner i kontanter og bankinnskudd. Det er en reduksjon på 21,9 millioner kroner fra inngangen på året.

- Det er inngått en ny finansieringsavtale for den norske virksomheten med Nordea Bank, Innovasjon Norge og Sparebanken Sogn og Fjordane med en ramme på 225 millioner kroner, hvorav 120 millioner kroner er langsiktige lån. Refinansieringen øker ikke konsernets rentebærende gjeld, men gir en vesentlig styrking av arbeidskapitalen, skriver Domstein i sin resultatrapport.

Selv om det ser ut til at Domstein trenger å fylle opp kontantbeholdningen er ikke det tilfellet. Den lave kontantbeholdningen er mer normalt for selskapet. Det var ekstraordinært i fjor at de hadde store beløp på en bankkonto.

- Det ser ut til at dere har gått tom for penger?

- Grunnen til at det ser sånn ut var at det var deponert i bankene 23 millioner kroner. Det er nå betalt tilbake bankene. Vi har en kredittramme som er tilstrekkelig til finansiering av selskapet. Vi har normalt ikke så stor kontantbeholdning, og benytter normalt kreditt, sier Rolf Domstein til NA24.

Han tror ikke på økte torskepriser med det første, men

- Vi tror torskesalget øker fra Norge. Vi går inn i en hovedsesong med høsten og vinteren og med det vi tror blir økte kvoter. Jeg tror ikke at torskeprisene tar seg opp på kort sikt, vi må gjennom sesongene først, sier Domstein.

Han tror at de svake prisene vil delvis bli kompensert ved høyere volum gjennom høyere kvoter, men han tør ikke spå noen videre utvikling.

- De som driver fiskeri har vanskelig for å tjene penger på de prisnivåene som er nå. Vi gikk i balanse på fiskeribiten med det prisnivået vi har hatt i første halvår, sier Domstein.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere