NA24.no

God jobbvekst i USA

I desember var sysselsettingen i USA sterkere enn forventet. Ledigheten var på linje med forventningene.

Arbeidsledighetsraten var i desember på 4,5 prosent. Det ble samtidig skapt 167.000 nye arbeidsplasser utenfor landbruket.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at ledighetsraten ville ligge på 4,5 prosent i desember, samtidig som det ble skapt 100.000 nye stillinger utenfor landbruket.

I løpet av 2006 ble det skapt 1,84 millioner nye stillinger i USA, noe som gir 153.000 nye jobber i snitt per måned. Ledighetsraten falt fra 4,9 prosent til 4,5 prosent.

Den gjennomsnittlige arbeidsuken forble uendret på 33,9 timer, mens timelønnen økte i snitt med 0,5 prosent til 17,04 dollar i desember. Det var ventet en økning på 0,3 prosent og i løpet av ett år har timeprisen økt med 4,2 prosent.

Tallene for november ble samtidig revidert til en jobbvekst utenfor landbruket til 154.000 fra opprinnelige rapporterte 132.000.

Employment report - USA
Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene, og i den rapporten fokuseres det mest på selve sysselsettingen. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere