NA24.no

God miks i USA

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Investorene leter etter signaler i New York.

Mandag startet noe blandet for Wall Street.

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,11 prosent til 13.835,72 poeng, mens Nasdaq-indeksen blir sendt opp 0,19 prosent til 2.673,22 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen faller 0,90 prosent til 1.524,33 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Børsene i USA avsluttet sin beste uke på lenge fredag. Totalt steg de viktigste indeksene nesten 3 prosent, etter at den amerikanske sentralbanken tirsdag samme uke kuttet styringsrenten med et halvt prosentpoeng

I forkant av at handelen kom i gang steg General Motors rundt 4 prosent i førhandelen. Den amerikanske stoltheten er ifølge Wall Street Journal i ferd med å ferdigstille sluttforhandlingene med de fagorganiserte medlemmene.

Ford virker også å ha finjustert motoren. Etter flere år med rusk i maskineriet ligger den nordamerikanske virksomheten an til å levere lønnsomhet i 2009. Markedet reagerer positivt på signalene fra konsernsjef Alan Mulally og sender aksjen opp 2,1 prosent.

Dollaren fortsetter å svekke seg og det bidrar til å tynge markedet noe. Samtidig har investorene spekulert i gull som stiger stadig høyere. Eller i råvaremarkedet faller frontkontrakten på WTI-olje til 80,82 dollar fatet.

Det er ellers få signaler for aksjemarkedet denne dagen, men allerede tirsdag kommer det flere viktige makrotall fra USA. Blant annet slippes sentimentsmålinger Statistikk over forbrukertilliten blir frigjort samtidig som det kommer boligtall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere