NA24.no

God start for Sevan

Sist oppdatert:
Operatøren på Chestnut-feltet er fornøyd med produksjonsutstyret til Sevan.

Ifølge en oppdatering fra oljeselskapet Venture Production har oljeproduksjonen på Chestnut-feltet hatt en opptid på over 99 prosent siden produksjonen kom i gang i midten av september.

NA24 - din næringslivsavis

Det Sevan Marines sylindriske produksjonsrigg Hummingbird FPSO som forestår produksjonen på feltet. Dette er det andre feltet som Sevan har satt i produksjon med sitt eget utviklede riggkonsept.

Produksjonen har hittil pågått fra den første produksjonsbrønnen på feltet, og Venture opplyser at produksjonen har ligget i den øvre ende av forventet intervall. Den andre produksjonsbrønnen er nå ferdigboret og testet med en bruttorate på over 9.000 fat per dag.

Venture forventer at brønnen er knyttet opp til Hummingbird og klar til produksjonen tidlig i 2009.

- Ved å bringe Chestnut i produksjon med Hummingbird FPSO har vi bevist et nytt feltutviklingskonsept som vil åpne opp et antall mindre nordsjøfunn for utvikling, skriver Venture i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere