NA24.no

God start i Asia

Sist oppdatert:
Børsene i Asia virker å være upåvirket av jordskjelvet i Indonesia, og har heller fullt fokus på de amerikanske lånekostnadene.

De asiatiske aksjene steg videre på mandag og fortsatte dermed den positive utviklingen fra fredag. Aksjemarkedene på Wall Street avsluttet forrige uke med en bred oppgang, etter at inflasjons- og rentebekymringen ble noe mindre.

Den brede Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific ble løftet 0,9 prosent til 131,04 poeng. Det var finansrelaterte selskaper og råvareaksjene som ledet an i oppgangen.

Gruveselskap som BHP Billiton og Korea Zinc fikk en opptur etter at prisene på metall som kobber og sink steg. Bank, forsikring og meglerhus fikk også en oppløftende dag etter at yen styrket seg mot dollaren.

Den japanske indeksen Nikkei 225 steg 0,23 prosent til 16.007,87 poeng. Den mer brede Topix-indeksen steg 0,51 prosent til 1.622,03 poeng.

I Indonesia virker det som om helgens jordskjelv ikke vil få noen konsekvenser for landets økonomi. Indeksen i Jakarta klatret 2,1 prosent på spekulasjonene om at stabile renter i USA vil hindre sentralbanken i Indonesia i å heve renten.

Markedene i USA og England holdes stengt grunnet feiring av henholdsvis Memorial Day og Bank Holiday.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere