*Nettavisen* Økonomi.

God start i USA

Foto: Andrew Gombert, EPA

Optimismen er så smått tilbake i New York. Aksjene på Wall Street stiger etter gårsdagens fall.

Industriindeksen Dow Jones starter dagen med å stige 0,30 prosent til 11.241,95 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,72 prosent til 2.211,65 poeng. Aksjene på den mer brede indeksen S&P 500 blir løftet 0,28 prosent til 1.273,89 poeng.

I går falt aksjene på børsene i New York på inflasjonsfrykt. De amerikanske inflasjonstallene for april, som viste at kjerneinflasjonen, hvor energi- og matvarepriser er holdt utenom, økte med 0,3 prosent for annen måned på rad. Markedet hadde i snitt ventet 0,2 prosent.

- Vi burde sprette tilbake her, sier sjefstrateg Michael Metz i investeringsselskapet Oppenheimer & Co. til Marketwatch.

Strategen sier også at mye av oppside momentumet som markedet hadde nå er tapt, men mener likevel gårsdagens salgspress var overdrevent.

- Det er mange kortsiktorienterte tradere akkurat nå og når markedet ikke yter bra, vil de ut for alt det er verdt, sier Metz videre til Marketwatch.

- Det er mange hedge fonds og en del programtrading nå og dette gjøre at markedet lett overreagerer til et hvert stimuli.

Klokken 16 norsk tid slippes tallene for de ledende indikatorene i USA for april. Forventningene er en økning på 0,2 prosent.

Tidligere i dag ble det kjent at 42.000 nye personer meldte seg som førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA. Dermed møtte hele 367.000 for å søke om ledighetstrygd.

Markedet hadde ventet 310.000 nye arbeidssøkende skulle møte opp for å motta arbeidsledighetstrygd.

Det var særlig en avgjørelse om å stenge en fabrikk i Puerto Rico som dro opp tallene forrige uke. Sett bort i fra dette ville tallet blitt 312.000

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.