NA24.no

God start på børsen

Foto: Fotograf: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nok et løft for aksjemarkedet.

Sterke børser i Asia og en god start i Europa er med på å sende Oslo Børs oppover.

Hovedindeksen stiger 1,06 prosent til 361,48 poeng.

Oljeprisen tar seg noe opp etter et fall onsdag ettermiddag. Den ukentlige oljelagerrapporten viste at både råoljelagrene og bensinlagrene vokste overraskende, og det ga en reaksjon ned for oljeprisene. Torsdag morgen har den amerikanske valutaen svekket seg og det gir normalt en oppgang i råvaremarkedene.

Statoil stiger 1,19 prosent til 144 kroner. Yara blir løftet 2,31 prosent til 266,20 kroner.

Frontline stiger 4 prosent til 163,80 kroner.

For andre dag på rad troner Cecon høyt på vinnerlisten. Aksjen stiger 11,61 prosent til 3,46 kroner. Onsdag meldte selskapet at de har fått på plass en viktig intensjonsavtale.

Full så bra går det ikke med gullgruveselskapet Crew Gold Corporation. Aksjen faller 10,48 prosent til 0,94 kroner etter at selskapet har sendt ut en melding om at de ikke har betalt renter på 10,7 millioner dollar. Fristen for å betale rentene forfalt 1. desember, og selskapet er inne i en fase der de forsøker å få med seg obligasjonseierne til å være med på en restrukturering av gjelden. Det vil innebære en kraftig utvanning for dagens aksjonærer.

Les mer: Crew betaler ikke

Et fall i yenkursen ga nok et løft i de asiatiske aksjemarkedene. Når den japanske valutaen blir billigere sammenlignet med andre valutaer vil det gjøre det lettere for japanske bedrifter å eksportere varer.

Les mer: Rally i Japan

I New York var utviklingen langt mer blandet. To arbeidsrapporter viste at fallet i sysselsettingen i USA bremser opp, men viser fortsatt at det er et stykke frem før ledigheten kan komme betydelig ned fra dagens høye nivåer.

I tillegg ble energisektoren dratt ned av fallende oljepris etter lagerrapporten.

Les mer: Blandet drops på Wall Street

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere