NA24.no

God start på uken i Asia

Foto: FREDERIC J. BROWN (AFP)
Sist oppdatert:
Troen på bedre tider sender aksjemarkedet oppover.

De amerikanske børsene reagerte til slutt positivt på arbeidsmarkedstallene som kom fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Månedens viktigste rapport viser at ledigheten øker i verdens største økonomi øker mer enn markedets forventninger, mens fallet sysselsettingen ikke er fullt så dårlig som fryktet.

Les mer: Fredagsfest på Wall Street

Da G20-landene møttes rett før helgen til et forberedende møte foran hovedmøtet senere i september, ble medlemslandene i verdens 20. rikeste land enige om å fremskynde arbeidet med å komme til en felles løsning for å unngå en ny finanskrise lik den som har vart i ett år. Finansministrene i G20-landene ønsker å nye krav til egenkapitalandeler, der de ønsker å regulere utlånsmulighetene til bankene og pålegge finansinstitusjoner å øke kvaliteten på eiendelene når veksten kommer tilbake.

I forkant av møtet var et av målene å hindre bonusfesten til ledelsen i bankene, og selv om G20 langt på vei er i ferd med å finne en felles løsning, ligger det ikke an til å bli like restriktivt som bransjen selv frykter.

Mandag holder de amerikanske børsene stengt i forbindelse med langhelg som følge av «Labour Day».

Den brede Asia-Stillehavsindeksen til Morgan Stanley stiger mandag morgen 1,1 prosent til 114,08 poeng.

I Tokyo blir Nikkei 225-indeksen sendt opp 1,31 poeng til 10.320,94 poeng, mens Hang Seng i Hongkong stiger 1,37 prosent til 20.597,40 poeng.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere