NA24.no

(Foto: Statoil)

God uttelling for de små

Sist oppdatert:
De små oljeselskapene fikk nye lisenser i TFO-runden.

De mindre norske oljeselskapene fikk god uttelling i forbindelse med utdelingen av lisenser i TFO-runden. Største ble tildelingen til Revus Energy.

NA24 - din næringslivsavis

Noreco, Rocksource, Pertra, Altinex og Revus fikk alle tildelt nye lisenser i forbindelse med tildeling av lisenser i de forhåndsdefinerte områdene, den såkalte TFO-runden..

Revus Energy ledet an blant de mindre oljeselskapene på Oslo Børs i forbindelse med TFO-runden med andeler i hele ni lisenser, hvorav to var som operatør. Det var hele 42 selskaper som søkte på andeler i forbindelse med runden, og 33 fikk tildelinger.

Det har aldri tidligere vært delt ut så mange lisenser i forbindelse med en TFO-runde, totalt 48 utvinningstillatelser, og det kan komme ytterligere ti.

Fikk flest
Revus ble i runden sikret andeler i syv lisenser i Nordsjøen og to i Haltenbank-området. Tildeling øker ifølge Revus selskapets netto letepotensial med omkring 30 prosent til 300 millioner fat oljeekvivalenter.

Etter tildelingen vil Revus være rettighetshaver i totalt 37 lisenser og vil være en av de største rettighetshaverne i Nordsjøen målt i både areal og antall lisenser.

Revus vil i nærmeste fremtid starte en letekampanje som omfatter i alt 12-16 brønner i perioden 2007 - 2008 hvorav 7 til 8 brønner er planlagt i 2007.

Flere av lisensene Revus ble tildelt fikk de sammen med det privateide oljeselskapet Noreco. Noreco kan skilte med andeler i syv nye lisenser hvorav to som operatør etter TFO-runden. Noreco hadde 10 lisensandeler fra før.

Flest operatørskap
Pertra tok andre plassen blant de fire med tre tildelinger, men vant målt i antall operatørskap da selskapet vle operatør for alle de tre lisensene.

Tildeling var akkurat som selskapet hadde søkt om. Dermed er Pertra nå operatør for sju lisenser på norsk sokkel.

- Vi hadde investert betydelige ressurser i datainnhenting og tolkning før vi valgte hvilke blokker vi ønsket å søke på. Samtidig begrenset vi omfanget til det et selskap av vår størrelse kan makte å ha god innsikt i. Målt i lisensvolum er Pertra vinneren blant de mindre selskapene, sammen med Revus Energy og Noreco, sier adm. direktør Erik Haugane i en kommentar.

En hver
Rocksource og Aktinex måtte ta til takke med en andel hver etter tildelingen i TFO-runden for 2006.

Rocksource har fått en eierandel på 35 prosent i blokk 31/8 som ligger syd av Troll-feltet. Her er E.on Ruhrgas operatør med 50 prosent og Aker Exploration har fått en andel på 15 prosent. Selskapet har også forhåpninger om ytterligere uttelling, men må avvente en beslutning fra Oljedirektoratet.

Dette var forøvrig Aker-selskapet Aker Explorations første tildeling på norsk sokkel.

Altinex fikk også andel i en lisens. Andelen er på 30 prosent i blokk 15/8 i Sleipner-området hvor Pertra blir operatør med 70 prosent. Altinex hadde søkt om andeler i tre lisenser

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere