NA24.no

God vekst fra Software Innovation

IT-selskapet vokser, men sliter med et dårlig prosjekt.

Software Innovation kommer med relativt gode tall for fjerde kvartal.

Omsetningen økte med 21,26 prosent til 136,3 millioner.

Driftsresultat før avskrivninger ble 7,5 millioner kroner. I samme periode i fjor var underskuddet på 1,9 millioner kroner.

Elefanten i rommet
Det er en tilsynelatende god resultatøkning, men det er en elefant i rommet. Til resultatet legges det til en ekstraordinær kostnad på 18,1 millioner kroner, knyttet til avslutningen av prosjektet for den danske Domstolsstyrelsen. Resultat før skatt blir -14,9 millioner kroner mot -12,9 millioner kroner i 2006.

IT-selskapet har hatt en del uforutsette problemer knyttet til dette prosjektet, og ønsket å reforhandle avtalen. Dette viste seg å ikke være gjennomførbart, og resulterte i prosjektets avsluttelse. Software Innovation mener det ikke skal være et problem å fylle den ledige kapasiteten med nytt arbeid i Danmark.

Omsetningsvekst
Lisenssalget er den delen av virksomheten som vokser mest. Omsetningen på dette området øker med 69 prosent til 24,6 millioner kroner, men mye av økningen gjelder lisenser med lavere marginer enn før.

Ellers øker konsulentinntektene med 11 prosent til 75,6 millioner kroner, mens service- og vedlikehold vokser 24 prosent til 27,5 millioner kroner.

Omsetningsøkningen kommer på tross av at antallet ansatte er stabilt sammenlignet med 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere