NA24.no

Gode Kraft

Sist oppdatert:
Freia-eier viser at det går an å tjene penger i et presset marked.

Den amerikanske matvareprodusenten Kraft Food fikk et resultat som økte til 732 millioner dollar eller rundt 48 cents per aksje i andre kvartal. I tilsvarende periode året før leverte de et resultat på 707 millioner dollar eller 44 cents per aksje. Justert for enkelte poster havnet resultatet på 58 cents per aksje, noe som er langt bedre enn hva analytikerne ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge FactsSet Research ventet tallknuserne at Kraft villig levere et resultat på 50 cents per aksje fra en omsetning på 10,6 milliarder dollar, skriver Marketwatch.

Omsetningen i Kraft steg til 11,2 milliarder dollar i årets andre kvartal.

Samtidig jekker Kraft opp utsiktene for hele året. Nå venter de å legge frem et resultat på minst 1,92 dollar per aksje, mot tidligere mål på 1,90 cents per aksje.

I likhet med andre matvareprodusenter har de måttet tåle store kostnadsøkninger på innsatsfaktorene. Oppgangen i de myke råvarene så vel som transport og energi har tvunget Kraft til å sette opp prisene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere