NA24.no

Gode nyheter for Røkkes krill

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
EU-godkjent og tilkjent forskningsmidler.

Aker BioMarine har fått beskjed fra Finnish Food Safety Authority om at Superba Krillolje nå er godkjent som «Noval Food» i EU.

Som en følge av dette kan Superba-olje nå selges i alle EU land.

- Vi opplever stor pågang og interesse rundt Superba Krill Oil i Europa, sier Matts Johansen, Konserndirektør for salg og marketing i Aker BioMarine.

- Med godkjennelsen på plass, er vi nå umiddelbart klar til å levere Superba(TM) Krill Oil i det Europeiske markedet. Og vi er glade for at våre kunder i EU nå kan selge vårt produkt til forbrukeren.

Med den siste «Noval Food»-godkjennelsen på plass kan Superba Krillolje selges i de fleste viktige markedene i verden, inkludert USA og Europa.

I tillegg blir det kjent at bioteknologiselskapet får 8 millioner kroner over tre år fra Matprogrammet i Norges Forskningsråd for å fortsette sitt forskningsprogram på sine Superba Krill-produkter.

37 bedrifter søkte om midler fra Norges Forskningsråd og Aker BioMarine var én av fem selskaper som fikk tildeling.

- Jeg er glad og stolt over tildelingen fra Norges Forskningsråd. Det er en stor anerkjennelse av Aker BioMarine som selskap, Superba Krill som produkt og våre dyktige vitenskapsfolk. Midlene vil øke vår evne til sammen med våre kunder å utarbeide mer og bedre informasjon om Superba Krills fortrinn til helsebevisste konsumenter, sier Hallvard Muri, som er konsernsjef i Aker BioMarine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere