*Nettavisen* Økonomi.

Gode tall fra New York Times

New York Times overrasket positivt da de fremla tall for andre kvartal.

Torsdag kunne New York Times, som opplever et meget utfordrende annonsemarked, presentere sterke tall for andre kvartal. Selskapets meldte om et overskudd som var 85 prosent bedre enn samme periode i fjor, melder MarketWatch.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Engangs skatteeffekter og reduksjon i oppsigelseskostnader førte til at selskapet fikk et resultat på 39,1 millioner dollar, eller 27 cent per aksje. Samme periode i fjor klarte selskapet så vidt sorte tall. Da rapporterte selskapet et resultat på 21,1 millioner dollar, eller 15 cent per aksje.

Omsetningen falt imidlertid med 21 prosent til 585 millioner dollar i kvartalet, som en følge av svakere salg av annonser både på papir og på nett. Det var forventet et underskudd på 4 cent per aksje. Tar man bort engangseffektene tjente imidlertid selskapet bare 8 cent per aksje. Omsetningen var forventet, ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters, til å ende på 603 millioner dollar.

Selskapet uttalte at tegn fra annonsemarkedet så langt i juli viser at markedet fremdeles vil være vanskelig, men at nedturen vil bli mindre kraftig i tredje kvartal.

Før børsen åpnet var aksjen opp 7,25 prosent på New York-børsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag