NA24.no

Gode tider for pelagisk fisk

Sist oppdatert:
Norway Pelagic leverer sterke resultater for første kvartal.

Norway Pelagic melder om at både konsumet og etterspørselen etter pelagisk fisk, som sild og lodde, er lite berørt av finansiell uro.

NA24 - din næringslivsavis

Vi opplever nå bedre utnyttelse av vår kapasitet i form av en vellykket loddesesong, og rekordhøye kvoter for makrell og sild. Volumøkning og positiv utvikling i våre markeder og marginer er en meget god kombinasjon for Norway Pelagic, sier adm. direktør Gunnar Domstein i en børsmelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Selskapet melder at de har hatt en vesentlig økning i produksjonsvolumet i første kvartal, og at dette i hovedsak kommer fra loddeproduksjon, der kommersielt fiske er åpnet i Barentshavet for første gang siden 2004.

- Rammebetingelsene i markedet stabilisert seg i løpet av kvartalet, og etterspørselen i våre hovedmarkeder har vist seg å være god, der sild og lodde har blitt mer ettertraktet på bekostning av dyrere alternativer, melder selskapet.

Dette gjenspeiles også i selskapets resultater for kvartalet. Netto driftsinntekter steg til 749 millioner kroner i kvartalet, mot 543,8 millioner kroner samme periode i fjor. Driftsresultat endte på 58,5 millioner kroner i kvartalet, en forbedring fra første kvartal i fjor da driften ga et resultat på 40,1 millioner kroner. Resultatet før skatt endte på 53 millioner kroner mot 37,7 millioner kroner samme periode året før.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere