Godt nytt på børsen

Oslo Børs åpner opp etter nyheter om to salg, et bud og et funn.

23.06.08 09:49

Det er tre aksjer som skiller seg klart ut rett etter åpning på børsen. Hovedindeksen åpner opp 0,52 prosent til 481,56 poeng.

NA24 – din næringslivsavis

Tre vinnere
Norske Skog, Ignis og Aker Yards spretter rett opp i åpningsminuttene. Norske Skog er hittil dagens vinner med en kursoppgang på 20,70 prosent til 27,40 kroner per aksje. Aksjen hopper opp som følge av nyheten om at selskapet selger sitt datterselskap Norske Skog Korea for 4,3 milliarder kroner til investeringsfondene Morgan Stanley Private Equity Asia og Shinhan Private Equity.

- Salget av virksomheten i Korea medfører en reduksjon av Norske Skogs netto gjeld med cirka 25 prosent. Dette gir oss større finansiell handlefrihet, og et bedre grunnlag for det videre arbeidet med å restrukturere selskapet, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en børsmelding.

LES MER:Milliardsalg i Norske Skog

Ignis stiger 18,94 prosent til 5,40 kroner etter nyheter om at de selger sitt datterselskap Datametrix til Telenor. Salget gir konsernet en gevinst på 106 millioner kroner.

LES MER: Ignis casher inn

Aker Yards er også å finne på dagens vinnerliste. Det sørkoreanske verftet STX Shipyards har i dag utløst budplikt på selskapet ettersom deres eierandel har oversteget 40 prosent. I en kortfattet melding opplyser STX Norway at selskapet vil fremsette et pliktig tilbud så raskt som praktisk mulig. Styret i Aker Yards melder mandag morgen at de så snart en tilbudsdokument foreligger, vil komme med en anbefaling til aksjonærene .

LES MER:Byr på Aker Yards

Aker Yards stiger 16,81 prosent til 66 kroner.

Questerre energy har også en gledelig nyhet å melde til sine aksjonærer. Olje- og gasselskapet har fått full pott i en ny brønn i Vulcan-lisensen. Den første testen viste en olje- og gasstrøm på rundt 1.000 fat per dag. Brønnen er boret med et vertikalt dyp på 1.900 meter og med en 500 meter lang horisontal sone.

LES MER:Questerre melder om Vulcan – suksess

Markedet priser nyheten med å sende aksjen opp 7,62 prosent til 22,60 kroner.

Nordsjøoljen handles på de samme nivåer som da børsen stengte fredag. Et fat nordsjøolje for levering i august omsettes nå for 135,94 dollar fatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag