Gå til sidens hovedinnhold

Godtar halv pris for å redde skinnet

Kongsberg Automotive er i pengetrøbbel og vil foreta en milliardemisjon.

Rett etter at Oslo Børs har stengt handelen melder Kongsberg Automotive at de vil foreta en kjempeemisjon, tirsdag.

NA24 – din næringslivsavis

Selskapet sier de vil prøve å hente inn et sted mellom 120 og 170 millioner euro (1,04-1,47 milliarder kroner) gjennom emisjonen. 50 millioner euro vil gå til å bedre selskapets likviditet, mens resten vil brukes til nedbetaling av lån.

Godtar halv pris
Prisintervallet for emisjonen er satt ganske vidt, på et sted mellom 4,00 og 7,55 kroner, hvor sistnevnte er sluttkursen aksjen hadde på Oslo Børs, tirsdag. Ledelsen er altså kjent med at de om nødvendig vil selge aksjene med en rabatt på hele 47,02 prosent, eller nesten halv pris.

Ikke nok med det men selskapet skriver at det er en mulighet for at emisjonen kan foretas på et enda lavere nivå enn det intervallet angir.

Prisen på emisjonen vil bli fastsatt gjennom en «bookbuilding»-prosess, som vil finne sted i perioden før børsen åpner i morgen.

Minstebeløp
Emisjonen skal rettes mot selskapets største nåværende aksjonærer, norske investorer og utenlandske institusjonelle investorer. Hver deltaker må kjøpe aksjer for minst 50.000 euro, eller 432.500 kroner.

Kongsberg har engasjert meglerhusene Pareto Securities, SEB Enskilda og DnB NOR Markets for å rådgi rundt og eventuelt foreta den mulige emisjonen.

Garanti
Bankene DnB NOR Bank og Nordea, som står som kreditorer til selskapet, har gått med på å kjøpe aksjer for opptil 60 millioner euro til sammen, ved konvertering av gjeld selskapet har til bankene. Denne konverteringen vil bare skje dersom emisjonen klarer å hente inn over 60 millioner euro, i hvilket tilfelle bankene vil konvertere gjeld i proporsjon med det overskytende beløpet.

Hvis emisjonen blir gjennomført vil det gjøres en reparasjonsemisjon der aksjonærer som ikke ble invitert til å være med kan tegne nye aksjer.

Styret forbeholder seg retten til å kansellere emisjonsplanene når som helst.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser