*Nettavisen* Økonomi.

Godtar norsk beklagelse

En rekke høytstående parlamentsmedlemmer i Kuwait sier landets muslimer godtar den norske beklagelsen etter trykkingen av Muhammed-karikaturene.

22.02.06 19:04

Det sier den kuwaitiske politikeren og islamisten Waleed Al-Tabtabae til TV 2 Nettavisen.

Utsendinger fra Islams Råd i Norge var søndag i Kuwait og fikk møte presidenten i parlamentet og andre parlamentspolitikere. Møtet kom i stand etter at Al-Tabtabae, gjennom et intervju med TV 2 Nettavisen, oppfordret de norske utsendingene om å ta kontakt når de kom til landet.

- Delegasjonen tok kontakt med oss etter intervjuet. Jeg har tidligere sagt at vi setter pris på at den norske regjeringen kom med en fordømmelse kort tid etter publiseringen av de omstridte tegningene. Delegasjonen har vist oss beklagelsen som har stått på trykk i avisene og vi godtar denne. Vi har ingenting imot Norge, og vårt budskap er at dette ikke må gjenta seg, sier Al-Tabtabae til TV 2 Nettavisen.

Opphever boikott av Norge
Han sier at boikottkampanjen som nå pågår, kun er rettet mot Danmark. Etter publiseringen av Muhammed-tegningene har en rekke mennesker boikottet varer fra Norge og Danmark. Men det har aldri kommet til voldeligheter i landet.

Ifølge Waleed Al-Tabtabae prøvde Mohammad Hamdan og Zulkarnain Sakander fra Islamsk råd å reise til Saudi Arabia, men de klare ikke det.

- Jeg vet ikke om de fikk visum til Saudi Arabia. Jeg vet ikke om de nå velger å reise tilbake til Norge eller til andre land, sier Al-Tabtabae til TV 2 Nettavisen.

Vil komme til Norge
Al-Tabtabae sitter i lovkomiteen i det kuwaitiske parlamentet. Overfor TV 2 Nettavisen sier han at han ønsker å skape et tettere forhold mellom Norge og Kuwait.

- Jeg håper å få en invitasjon fra våre kollegaer i det norske Stortinget. Vi i komiteen er interessert i å komme til Oslo til sommeren. Derfor håper jeg at norske stortingsrepresentanter vil sende oss en invitasjon, sier han.

- Vi ønsker å be Norge om å bruke alle lover som er mot diskriminering og rasisme for å hindre at tegningene trykkes på nytt. Hovedmålet for boikottkampanjen mot Norge og Danmark er å vise hva det koster når noen krenger vår religion og vår profet. Vårt budskap er at dette ikke må gjenta seg. Vi håper også at redaktøren i Magazinet vil la oss trykke to sider om profeten Muhammed i hans avis for å vise hvem Muhammed er. Han var ingen terrorist, sier Al-Tabtabae til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag