NA24.no

Golar ser motbør

Gassrederiet til John Fredriksen forventer et svakt marked frem mot sommeren.

I motsetning til noen av de øvrige selskapene hvor skipsreder John Fredriksen er hovedaksjonær, så viser Golar LNG fortsatt rimelig stabil inntjening. Bakgrunnen er rederiets portefølje av lange kontrakter for skipene som frakter flytende naturgass (LNG).

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

De lange kontrakten gjør også at rederiet forventer å få finansiert sine restetrende udekkede investering på 80 millioner dollar tross det vanskelige finansmarkedet.

Vanskelig marked
Rederiet forventer imidlertid at første halvår i år vil bli svakere i det spotskipene i flåten forventes å oppleve et fortsatt vanskelig og svakt marked. Bakgrunnen er forsinkelsen som preger nye LNG-prosjekter, som igjen begrenser tilgangen på spotlaster av LNG.

- Den første halvdelen av 2009 vil gi vanskelige handelsforhold for rederiets spotskip med en reduksjon i inntjeningen forventet i første kvartal 2009, skriver styret i Golar.

De mener det kan være realistiske håp om en bedring i andre halvår når nye volumer forventes å komme i markedet.

Innfridde på driften
Golar LNG oppnådde i fjerde kvartal driftsinntekter på 59,5 millioner dollar, som var som forventet av analytikerne ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. I samme periode i 2007 dro skipene inn 61,3 millioner dollar.

Driftsresultatet endte på 13,9 millioner dollar, mot ventet 14,5 millioner dollar og pluss 24,7 millioner dollar i fjerde kvartal 2007.

Nettoresultatet ble imidlertid en skuffelse som følge av store realiserte og urealiserte finanstap tilknyttet rente- og valutasikringer. Nettoresultatet endte på minus 57,7 millioner dollar etter urealiserte finanstap på 57 millioner dollar fra sikringsforretninger og valutaposter. Her var det ventet et resultat nær null, mens rederiet et år tidligere gikk med et marginalt overskudd.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere