NA24.no

Herman Billung i Golden Ocean GOGL
Herman Billung i Golden Ocean GOGL Foto: Scanpix (Scanpix)

Golden Ocean-ansatte får andel

Sist oppdatert:
De ansatte i Fredriksens bulkrederi har fått eierandel i datterselskap.

I kvartalsrapporten fra skipsreder Jonh Fredriksens bulkrederi Golden Ocean går det frem at de ansatte i rederiet nå får ta direkte del i den opportunistiske delen av virksomheten.

Styret har valgt å etablere et datterselskap, Golden Ocean Trading Ltd som vil ha ansvaret inn og utbefraktning av tonnasje som ikke inngår i rederiets kjerneflåte. Ledelsen i Golden Ocean har gått inn med kapital og tatt en eierandel på 12,5 prosent i datterselskapet som ble opprettet ved utgangen av andre kvartal.

Datterselskapet som blir å sammenligne med virksomhet i Belships deleide datterselskap Elkem Chartering, skal skape inntjening gjennom å leie inn skip billig og leie dem ut igjen på høyere rater. For sitt første operative kvartal viser Golden Ocean Trading et overskudd på 3,9 millioner dollar etter å ha blitt belastet for 80 prosent av konsernets administrative kostnader.

Styret i Golden Ocean Group begrunner opprettelsen av Golden Ocean Trading med et ønske om å gi insentiver og sikre langsiktig motivasjon for ledelsen i rederiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere