Golden Ocean-gevinst i fare

Golden Oceans salgsgevinst på seks bulknybygg kan gå opp i røyk.

Det er klart etter at kjøper av de seks panmax-nybyggskontraktene, Britannia Bulk Holding har fått store finansielle problemer . Rederiet meldt tirsdag at de vil gå med betydelig underskudd i tredje kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Britannia har sett seg nødt til å innlede forhandlinger med sine kreditorer på grunn av den meget høye risikoen for at de vil komme i konflikt med sine lånebetingelser.

Dermed står også Britannias overtagelse av de seks bulkskipsnybyggene fra Golden Ocean i fare. Skulle Britannias problemer føre til en kansellering av kjøpet kan det igjen bety finansieringsutfordringer for Golden Ocean, som da må fremskaffe byggefinansiering i dagens kriserammede kredittmarked.

- Dersom skipskjøpet blir kansellert, vil Golden Oceans netto utstående kapitalkostnader øke med 147 millioner dollar og den annonserte salgsgevinsten på 127 millioner dollar vil ikke materialisere seg, sier shippinganalytiker Henrik With i DnB Nor i en kommentar til Lloyd’s List.

Britannia Bulk skrev i sitt resultatvarsel tirsdag at de parallelt med forhandlingen med kreditorene også vil måtte vurdere likvidering eller konkurs dersom de ikke kommer til en løsning.

Rederiet har allerede betalt Golden Ocean 72 millioner dollar i forbindelse med kjøpet av nybyggene som er under bygging ved Pipavav-verftet i India med levering i 2009 og 2010.

With forventer ifølge Lloyd’s List ikke at Golden Ocean kommer til å tilbakebetale beløp skulle salget bli kansellert, og sitter dermed med seks panamax-bulkskip med en pris på 24 millioner dollar per skip. Verdien på denne typen skip er fallende, men sist kvotert til 51 millioner dollar per skip ifølge skipsmeglerhuset Clarkson.

With peker på at dersom det skulle bli en kansellering av salget, vil det øke Golden Oceans lånebehov og negativt påvirke verdsettelsen, samt øke risikoen i selskapet inkludert utbyttepotensialet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag