NA24.no

Golden Ocean selger nybygg

Skipsreder John Fredriksens Golden Ocean Group selger og leier tilbake et nybygg.

Fredriksens selskaper jobber kontinuerlig med å optimaliserer giring og egenkapitalavkastningen gjennom salg av eiendeler som leies tilbake på lange kontrakter.

NA24 - din næringslivsavis

Nylig gjorde riggselskapet Seadrill en kjempetransaksjon. Onsdag melder Golden Ocean at rederiet har solgt et av sine nybygg mot å leie skipet tilbake for en periode på 10 år.

Golden Ocean forventer det vil gi en positiv kontanteffekt på 21 millioner dollar for rederiet når skipet leveres fra verftet til den nye eieren i tredje kvartal 2009.

Det er et av kamsarmax-nybyggene bestilt ved det kinesiske Zhoushan Jinhaiwan-verftet som nå selges til en ikke navngitt kjøper. Prisen i transaksjonen er 65,3 millioner dollar. Skipet er ett av åtte kamsarmax-nybygg Golden Ocean bestilt i oktober i fjor for en samlet byggesum på 410 millioner dollar, som gir en snittpris per skip på 51,25 millioner dollar.

Nybygget skal leies tilbake for en periode på 10 år med en avtalt bareboatrate på 21.975 dollar per dag. Golden Ocean vil fra og med år 3 i avtalen ha årlige opsjoner på å kjøpe skipet tilbake. Prisen etter 10 år er 40 millioner dollar.

- Gitt kostnaden på kapital og den fleksible strukturen i avtalen, finner administrasjonen i Golden Ocean denne transaksjonen attraktiv, skriver selskapet i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere