NA24.no

Goldman utløste aksjesalg

USA, Wall Street, Børs
USA, Wall Street, Børs Foto: Henny Ray Abrams (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tross sterke resultater sendte Goldman Sachs verdens børser ned da tallene ble kjent.

Det kan se ut til at forventningen til den amerikanske investeringsbankens tredje kvartal har blitt skrudd kraftig opp de siste dagene, og etter at analytikerne hadde levert sine estimater.

For da Goldman la frem rapporten for sitt regnskapsmessige tredje kvartal ved 13-tiden norsk tid torsdag, falt børsene i Europa og ellers markert. Det til tross for at Goldman fikk et resultat per aksje som lå 1 hel dollar over konsensus blant analytikerne.

Goldman Sachs kunne vise til et overskudd per aksje på 5,25 dollar, mot et snitt blant analytikerne på 4,24 dollar per aksje ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters. I samme periode i fjor endte resultatet på 1,81 millioner dollar.

Goldman Sachs hadde et samlet overskudd på 3,19 milliarder dollar i tredje kvartal etter driftsinntekter på 12,37 milliarder dollar.

- Selv om verden fortsetter å møte store økonomiske utfordringer, ser vi bedre forhold og bevis på stabilisering, til og med vekst, i en rekke sektorer, sier konsernsjef Lloyd C. Blankfein i Goldman Sachs i en kommentar.

Ifølge regnskapene så gi resultatene en annualisert avkastning på 23 prosent på midlene Goldman har fått gjennom krispakken fra det amerikanske Finansdepartementet, såkalt TARP-midler.

Samtidig viser regnskapene at det fortsatt langt opp til driftsinntektsnivåene Goldman hadde i fjor på en rekke virksomhetsområder. Det er bankens egen trading med verdipapirer som er hovedårsaken til de sterke resultatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere