NA24.no

Google dropper kinesisk sensur

Foto: Mahesh Kumar A (AP)
Sist oppdatert:
Stenger kinesisk søkemotor.

Google har mandag begynt å rute treff på selskapets sensurerte søkemotor i Kina videre til en usensurert versjon i Hongkong.

Selskapets juridiske direktør David Drummond skriver i et blogginnlegg at dette er en oppfølging av det Google varslet i januar, nemlig at selskapet ville vurdere den videre driften i Kina etter hackingangrep og omfattende sensur.

Drummond skriver at kinesiske myndigheter i forhandlinger har stilt ufravikelige krav om at Google skal drive selvsensur for å operere sin søkemotor i Kina.

Han skriver også at Google håper Kina vil godta løsningen som ble lansert i dag, men legger til at selskapet er fullt klar over at kinesiske myndigheter kan blokkere innbyggernes tilgang til Googles servere i Hongkong.

Google har også satt opp en egen side hvor man kan se hvilke Google-tjenester som til enhver tid er tilgjengelige eller blokkert i Kina.

Selv om Google nå kutter ut sin søkemotor i Kina, ønsker selskapet å videreføre annen virksomhet der. Det gjelder både salg og forskning og utvikling.

Drummond understreker også at alle avgjørelser i saken er tatt av ledelsen i USA, og at ansatte i Kina ikke kan, eller bør, holdes ansvarlige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere