Gå til sidens hovedinnhold

Google dumper Intel

Google har trolig verdens største serverfarm, og har nå valgt å droppe giganten Intel til fordel for AMDs prosessorer.

I Googles styre sitter Intel-sjef Paul Otellini, men det har ikke hjulpet prosessorgiganten. Ifølge Mark Edelstone i Morgan Stanly har Google bestemt seg for å gå over til AMDs Opteron-prosessorer, skriver The Register.

- Basert på våre undersøkelser, tror vi at Googles nærmeste fremtidige serverkjøp kommer til å benytte seg av AMDs Opteron for første gang, skriver han i en rapport.

Ingen vet helt nøyaktig hvor mange servere Google sitter på, men det er lenge vært antatt at de sitter på verdens største samlede datapark. Ifølge Edelstone er det snakk om rundt 200.000 datamaskiner.

AMD har de siste årene trolig levert et teknisk bedre produkt enn Intel, og har vokst kraftig. Grunnet den finansielle situasjonen i selskapet har det likevel vært vanskelig for AMD å vokse seg store på grunn av begrensninger i produksjonskapasiteten. Hvis rapportene skulle stemme vil dette være et slag mot Intel, og det kan gi AMD en god finansiell støtte i fremtiden.

Google er kjent for å kjøpe mange små, billige datamaskiner, fremfor få store servere. Det er ikke kjent hvem som kommer til å levere disse nye serverne. Google har et godt samarbeid med Sun, hvor Googles toppsjef Eric Schmidt en gang var en av toppsjefene, men selskapet bryter litt med Googles tidligere tradisjoner med små datamaskiner.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken