NA24.no

Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP/SCANPIX

Google har for mye penger

Sist oppdatert:
En stadig voksende pengesekk gjør at Google nå må overbevise finansmyndighetene om at søkeselskapet ikke egentlig er et verdipapirfond.

HOUSTON (NA24): Google har søkt de amerikanske finansmyndighetene Securities and Exchange Commission om et unntak som gir selskapet større frihet til å forvalte sin enorme pengebinge - uten å bli klassifisert som et verdipapirfond. Det melder amerikanske nyhetsbyråer.

For å oppnå dette, argumenterer Google, som nærmeste er blitt synonymt med internettsøk, med at selskapet ikke eksisterer for å drive investeringsvirksomhet men for å drive med nett- og mediebusiness.

Etter å ha hentet inn store pengesummer i finansmarkedet og levert stadig større overskudd, har Google rundt 10 milliarder dollar i kontanter og finansielle pengeplasseringer av totale eiendeler med en bokført verdi på 14,4 milliarder dollar.

Ifølge en lov fra 1940, pålegges det strenge reguleringer av et selskap med mer enn 40 prosent av sine eiendeler i visse typer verdipapirer. Denne begrensninger rammer en del IT-selskaper fordi de øvrige verdiene i disse selskapene i liten grad gjenfinnes som bokførte poster i balansen.

Microsoft har tidligere fått et tilsvarende unntak, og har investert deler av sin svulmende pengebinge i mer risikable, og mer lønnsomme, plasseringer enn det Google til nå har hatt mulighet til. Yahoo har også fått et slikt unntak, mens andre teknologiselskaper, som Alliance Semiconductor, har fått avslag, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Hvis Google klarer å øke avkastningen på sin likvide midler med 1 prosentpoeng, vil det utgjøre rundt 100 millioner dollar i året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere